Maisto turai Graikijoje

Visi žino Graikiją kaip dvasinėmis tradicijomis ir architektūros paminklais turtingą šalį. Tačiau aplankyti ją verta ne tik mėgėjams, norintiems pasinerti į senovės istoriją, bet ir visiems, norintiems patirti neįtikėtinas skonio emocijas. Graikija yra tam tikras perlas, kuris pradžiugins visus savo svečius ir padės atrasti naujus pažįstamų patiekalų skonio aspektus, todėl gastronominės kelionės į Graikiją dabar yra itin populiarios.

Graikijos nacionalinė virtuvė:

Nacionalinė graikų virtuvė galės pradžiuginti visus ne tik savo įvairove ir nuostabiu skoniu, bet ir ekologišku jos gaminių švarumu. Čia, po kaitinančiais saulės spinduliais, auga dieviškieji vaisiai, o sūriai ir pieno produktai gaunami iš mažų, jaukių ūkių. Kiekvienas Graikijos regionas išsiskiria tam tikru tradiciniu patiekalu, kurio šaknys siekia senovę. Tačiau yra keletas patiekalų, kurie pagrįstai laikomi tradiciniais visais konkrečios šalies kampeliais. Tarp jų ypač populiarūs:

  • „Musaka“ yra švelnus apkepas, pagamintas iš šviežių baklažanų, maltos mėsos ir sūrio. Be to, į šį patiekalą pridedamas bechamelio padažas.
  • „Zaziki“ – šis patiekalas yra subtilios šviežių agurkų ir žolelių salotos, pagardintos švelniu natūraliu jogurtu.
  • Graikiškos salotos yra visame pasaulyje garsus patiekalas, paruoštas pagal originalų receptą.
  • Mese – tai mažų užkandžių rinkinys, kuris būtinai patiekiamas vienoje bendroje lėkštėje. Taip graikai parodo, kokia turtinga Graikijos nacionalinė virtuvė.
  • Dolmadai – šis patiekalas primena kopūstų ritinius, tačiau jo paruošimui naudojami vynuogių lapai.

Graikija yra būtina kaip gastronominė kelionė kiekvienam saldumynų mylėtojui. Čia visi gali paragauti tokių saldainių kaip:

  • bougatsa su kremu;
  • lukumades;
  • kulurakyu;
  • kadaifi;
  • tradicinė halva.

Kiekvieną vakarienę Graikijoje būtinai lydi taurė aromatingo vyno, kurio rūšių įvairovė taip pat yra didžiulė. Visiems, kas domisi apie šio gėrimo kūrimą, duris atveria daugybė vyno daryklų, kuriose galite ne tik mėgautis nuostabiu vietinio vyno skoniu, bet ir pamatyti visą jo kūrimo procesą.

 

Privalomos lankytinos vietos:

Yra keletas vietų, kurias būtina aplankyti, norint išbandyti visus originaliausius Graikijos nacionalinius patiekalus.

Pirmiausia turėtumėte nuvykti į Gerovassiliou vyno daryklą, kuri yra netoli Makedonijos rajono. Čia galite ne tik sužinoti visą vyndarystės istoriją ir aplankyti didžiulį muziejų, bet ir pasimėgauti puikiu vynų skoniu, išmokti teisingai paragauti jų ir, jei norite, nusipirkti porą butelių bet kokio gėrimo už kainą, kuri gerokai skiriasi nuo parduotuvės kainos.


Kita gastronominio turo vieta yra „Perek“ smuklė, įsikūrusi mažame kaimelyje, vadinamame Monopigado. Čia kiekvienas turistas ras seminarą apie visus Pontikos (sala Graikijoje) virtuvės įmantrumus, taip pat alyvuogių ir alyvuogių aliejaus degustaciją. Be to, bus patiekiami puikūs pietūs, kuriuos sudarys tik tradiciniai Pontikos patiekalai, kuriuose garsioji pita užima svarbiausią vietą.

Kita būtina gastronominio turizmo vieta yra Arnea, kuris dar netapo labai populiarus turistų tarpe. Būtent čia galite paragauti garsiosios skanios kavos, kuri atrodo įsisavinusi visus graikų virtuvės receptus. Be to, čia kiekvienas gali išbandyti ir įsigyti sau retą medaus rūšį, vadinama Susura.

Agios Prodromos kaimas, taip pat traukia turistus ir vietinius gyventojus, kurie čia atvyksta pasimėgauti garsiaisiais šašlykais ant iešmelių. Taip pat kiekvienas gali užsisakyti tradicinių mėsos patiekalų, kurie yra kepti ant iešmo arba ant griliaus.

Į Graikiją galite vykti bet kuriuo metų laiku, jei tai leidžia orai. Visada yra ką išbandyti ir kur apsilankyti. Pagrindinė taisyklė, kurios pataria laikytis vietos gyventojai – geriau išbandyti maistą tose vietose, kur valgo patys graikai, o ne turistų restoranuose. Būtent čia kiekvienas gali patirti neapsakomą tikros Graikijos virtuvės skonį.

Straipsnio autorius: Julija Antonova