Maisto turas po Japonija

Kelionė į kylančios saulės kraštą yra laikoma daugelio poilsiautojų svajonė, kuri padės sužinoti apie visus šios paslaptingos valstybės žavėsius ir paslaptis. Čia galite grožėtis kalnais, kurie užima didžiąją dalį šalies, o ant jų viršūnių sniegas guli beveik visus metus. Svarbu atsižvelgti į tai, kad Japonija aprūpinta dideliais vandens ištekliais, o tai kartu sudėjus su japonų darboholizmu leidžia visapusiškai vystytis žemės ūkiui.

Kiekviena tauta didžiuojasi savo nacionalinėmis kulinarinėmis tradicijomis, kurios skiriasi nuo kitų specifiniai patiekalais. Japonija šiuo klausimu nėra išimtis. O gastronominis turizmas Japonijoje tampa vis populiaresnis, nes visi svajoja paragauti vietinių skanėstų ir patiekalų pasižyminčių nepakartojamų skonių.

 

Idealus japono meniu

Japonų virtuvė yra neįprasta paprastam europiečiui ir ji vis dar skiriasi nuo kitų Azijos šalių kulinarijos. Pagrindinė taisyklė yra pagarba maistui ir jo originaliai išvaizdai. Kylančios saulės krašto nacionalinės virtuvės paslaptis taip pat slypi teisingame produktų pasirinkime ir paruošto kulinarinio šedevro patiekimo grožyje.

Japonai renkasi tik sveiką maistą, todėl šis faktas daugiausiai lemia didelę žmonių gyvenimo trukmę.

Vienas pagrindinių tradicinio recepto ingredientų yra ryžiai, kurie yra įtraukti į kiekvieno gyventojo racioną. Iš ryžių galima paruošti daugybę patiekalų. Svarbu tik pasirinkti, kuriuos komponentus derinti ir naudoti.

Tradiciniu pusryčių komponentu galima vadinti gohaną (purūs ryžiai) su pupelių sriuba ar marinuotais agurkais, pietums ryžiai dažniausiai patiekiami su džiovinta žuvimi ir virtomis daržovėmis,o vakare tai tas pats produktas, tik su stipriu mėsos sultiniu ir žalia žuvimi.

Labai populiarus maistas šioje srityje laikomas žalia žuvis – sashami. Ji supjaustoma mažais gabalėliais, kuriuos prieš naudojimą reikia nuleisti į sojos padažą, kuriame skiedžiamas wasabi (krienai). Taip pat nepamirškite apie suši, kurį ruošiant žuvis taip pat nėra termiškai apdorojama. Tai padeda išsaugoti skonį ir natūralų aromatą.

Tuo pačiu metu japonų nacionalinė virtuvė visame pasaulyje žinoma dėl tokių kulinarinių šedevrų:

  • Fugu mėsos patiekalai (viena iš labiausiai nuodingų žuvų veislių visoje planetoje);
  • Šitake grybai;
  • Sake;
  • Maistas iš sojos ir pupelių;
  • Šiltos ir šaltos salotos;
  • Japoniški makaronai ir kt.

 

Kita garsi Japonijos kulinarinė tradicija yra arbatos ceremonija, kuri siekia viduramžių budistų vienuolių papročius. Japonijoje jūs galite paragauti šių egzotinių skonių:

  • Marinuoti vabzdžiai;
  • Purvo risotto;
  • Uogienė su cukrumi ir bičių lervomis;
  • Keptas skėris sojos padaže;
  • Ryžių ir juodųjų vapsvų krekeriai;
  • Ledai su arklio mėsa, jautienos liežuviu, vištiena ir kt.

 

Kulinarinės kelionės maršrutas

Pabuvoję gastronominėje kelionėje po Japoniją, visi supranta, kad vietiniai sušių restoranai tokius specifinius patiekalus ruošia šiek tiek kitaip nei priimtiną sušių tėvynėje. Tik aplankius šia ypatingą šalį jūs galite išmėginti tikrus moniyaki, sabu-shabu ar suši, užsigeriant tikruoju sake.

Viena iš kulinarinės kelionės maršruto vietų yra Osaka, čia galite paragauti vietinių profesionalų patiekalų, taip pat žuvies turguje nusipirkti šviežių jūros gėrybių.

Tokijas pritraukia mus savo restoranų gausa, iš kurių daugelis apdovanoti „Michelin“ žvaigžde. Čia kiekvienas turistas galės apsilankyti įstaigoje, kuri jam atitinka jo finansus

Ne mažiau įdomu yra aplankyti Tango pusiasalį, kur yra garsūs restoranai, ryokanai (japoniško gyvenimo stiliaus viešbutis)  ir turgūs. Tuo pačiu metu galite aplankyti Kani-kani jinja – vietinę krabų šventyklą.

 

Geriausias laikas keliauti

Gastronomijos turai į Japoniją yra aktualūs bet kuriuo metų laiku, nes viskas priklauso nuo kelionės maršruto. Jei norite paragauti Matsub krabų iš Tango, tuomet turėtumėte ten nuvykti žiemą, nes juos gaudo nuo lapkričio iki kovo.

Šalyje rengiama daugybė kulinarijos festivalių. Spalio mėnesį galite patekti į grybų, auginamų pačiomis originaliausiomis variacijomis, šventę. Prieš Naujųjų metų šventes čia pagal specialų receptą kepami ryžių pyragai. Vasarį išbarsto pupelių sėklas, kurias festivalio dalyviai privalo rinkti ir valgyti,kad atneštų sėkmės visiems metams.

 

Straipsnio autorė: Julija Antonova